Öğrencilerimizin ders çalışmak hakkında yakındıkları noktaların başında çalışmak için masaya oturduklarında nereden başlamaları gerektiğini bilmemeleri gelmektedir. Çoğu kez öğrenciler, istekli bir şekilde masaya oturduklarını fakat yapılacak ödevlerin ve çözülecek soruların gözlerinde büyüdüğünü ve bu sebeple de ders çalışmaya başlamadan bıraktıklarını söylemektedirler. “Nereden başlayacağımı bilemiyorum! ” cümlesi biz öğretmenlerin çokça duyduğu bir cümledir. İşte eğitim koçluğu dediğimiz hizmet, öğrencinin yolunu bulamadığı bu durumlarda ona yol göstermektir. Öğrencinin hangi konudan kaç soru çözmesi gerektiğini, konu tekrarlarını ne sıklıkla ve ne zaman yapması gerektiğini öğrenci ile planlamak; bu plan dâhilinde verilen görevlerin kontrol edilmesi ve belirli dönemlerde de veliye raporlanması eğitim koçluğu hizmeti kapsamındadır. Bizimle çalışan öğretmenlerimizin her biri aynı zamanda birer eğitim koçudur ve öğrencilerine verdikleri özel dersin yanı sıra onları doğru yönlendirerek hedeflerine daha kolay ulaşmalarını da sağlamaktadırlar.

Eğitim koçunun rolü

Bu sebeptendir ki eğitim koçluğu eğitim alanında hızla gelişen bir sistemdir. Bu sistemde öğretmen; öğrencinin sadece belli bir dersteki başarısının artmasına odaklanmaz. Öğretmen; öğrencisinin tüm derslerindeki başarısına odaklanan bir rehber öğretmendir. Öğrenciye en uygun çalışma programının hazırlanması ve bunun eksiksizce uygulanması en temel öğrenci koçluğu çalışmalarından biridir. Aynı zamanda öğrencinin sorun yaşadığı derslerindeki eksikliklerinin giderilmesi de bu sistemin en önemli özelliklerindendir.

Öğrenci koçu aynı zamanda öğrencisinin tüm ödevlerinin eksiksiz ve en iyi şekilde yapılmasını kontrol eder ve bunun için öğrencisine yardımcı olur. Kısacası bu sistemde özel ders öğretmeni sadece öğrencinin sorun yaşadığı bir derste ona yardımcı olan değil; öğrencisinin tüm derslerinde başarılı olmasına yardım eden rehberdir.