Fizik dersi öğrencilerimizin, eğitim sistemimizde en zorlandığı ders olarak ünlüdür. Temelinde matematik ve teorik düşünme yatmaktadır. Bundan dolayı daha ilkokuldan itibaren aldığımız ve liseye kadar devam eden okul hayatımızdaki matematik ve fen dersi becerimiz bizim bu derse bakış açımızı belirler. Gelecek  hayatımızda, hayalimizdeki meslek sayısal alanla ilgi ise bu dersi sevsekte sevmesekte, başarılı olsakta olmasakta sınavlardaki etkisinden dolayı çok ilgileneceğiniz derslerden biri oluyor. Hatta mühendis olmak istiyorsak, matematikten sonra en önemlisi diyebiliriz.

Mühendislik alanlarında okumak isteyen öğrenci arkadaslarımız için fizik dersi hayati bir önem taşımaktadır.

Fizik dersi YGS sınavında matematik, fen,türkçe ve sosyal olarak dört bölüme ayrılan sınavda, fen bölümünün kimya ve biyolojiden daha zor ve de standart sapmaları hesaba kattığımızda puan olarak getirisi daha yüksek olan derstir. İlgili dersin YGS sınavında Türkiye geneli ortalamaları düşük olduğundan bu kısımdan yapacağımız netler bize daha yüksek puanlar olarak geri dönüş sağlamaktadır.LYS sınavına baktığımızda ise fizik dersinin mühendislik fakülteleri yani MF4 puan türü için etkisi daha da artmaktadır.

LYS de bu bölümde 30 soru çıkmaktadır. Konu sayısı fazla olduğundan, mesela dinamik dersinden kesin 3 soru çıkar ya da optikten şu kadar soru çıkar gibi genellemeler yapamıyoruz. Ama alanlara böldüğümüzde mekanik, elektrik, optik, fiziğin doğası ve madde, modern fizik gibi soru analizlerini daha sağlıklı yapabiliyoruz. Daha sonraki makalelerimizde bu dersimize nasıl çalışmalıyız, hangi konudan kaç soru çıkar, hangi konuların standart sapmalara göre değeri daha fazladır gibi konulara değineceğiz. Özellikle nasıl çalışma konusunda, okul, özel öğretim kursları, dershaneler, özel dersler ve özel ders hocalarının fizik dersindeki başarılarınıza etkilerini ayrıntılı şekilde yazacağız.

Ayrıca geçmişte eğitim koçluğunu yaptığımız, başlarda dersin kitabını açmak bile istemezken, YGS ve LYS de adeta fizik profesörüne dönüşen öğrencilerimizden de örnekler vereceğiz. Aslında bu dersin zor, yapılamaz, normal hayatımızda bunu öğrensekte ne işimize yarayacak türde bir ders olmadığını anlayacağız. Unutmayın başarmak için önce inanmalısınız sonrada doğru plan ve programla, doğru ve size vizyon katacak mentorlarla bu zor olan dersi kolay ve zevkli bir hale dönüştürebilirsiniz.